Sponsoren

20140409152726
20140404111343
20190308EF24 70mm f 2.8L II USM34 12 1
20190308EF24 70mm f 2.8L II USM34 17 1

Jansen Totaal Wonen

 

100 jaar terug met Jansen

7 oktober 1908, de dag dat Hent Jansen wordt geboren. Hij begint al jonge met verkopen langs de deuren. Zijn zoons – Geert en Wim Jansen – hebben het ondernemen duidelijk ook in het bloed zitten en nemen de onderneming van hem over. Samen met de daaropvolgende derde generatie, met in het bijzonder broers Henny en Erik (de twee zoons van Geert Jansen) ontstaat er iets groots…

Huidig algemeen directeur Henny Jansen vertelt de geschiedenis met trots aan de hand van eerdere notities van Wim Jansen!

Galanterieën

Het ondernemerschap bleek Hent Jansen in het bloed te zitten. In 1920 – dus op een leeftijd van 12 jaar (!) – vroeg Hent een vergunning aan bij de gemeente Huissen. Hij was klaar om te verkopen! “Hij ging verkopen langs de deur met galanterieën”, zo zei Wim Jansen. Hij legt uit dat dit gaat om huishoudartikelen, maar ook om serviesgoed en vis (bijvoorbeeld haring)!

Warenhuis Jansen

In 1933 begint Hent een winkel in een eengezinswoning. Hij verkoopt dan ook klompen. Het is een kleine ruimte van 20m2. In 1950 verkoopt hij daarnaast gordijnen, vitrage en vloerbedekkingen. Omdat dit niet meer in de kleine ruimte past ruilt hij het in voor een ruimte van 50m2! Het zijn voornamelijk kleine artikelen, verkocht onder de winkelnaam ‘Warenhuis Jansen’.

Meubelhal Jansen

Halverwege de jaren 60 start de eerste verkoop van meubels (berg­meubels, bankstellen en eethoeken) in een gehuurd pand in een oude drukkerij. Omdat de meubelcollectie werd uitgebreid met slaapkamerartikelen en wandmeubels, was deze ruimte al snel te klein. ‘Meubelhal Jansen’ werd geopend in een winkel van bijna 1000m2. Dat was voor deze tijd ontzettend groot!

De verkoop gaat zo goed dat er een hal van 2500m2 wordt gebouwd. Vanaf 1975 worden keukens verkocht die in een showroom opgesteld staan ‘voor publiek’, wat uniek was voor die tijd! Dit trekt zo veel consumenten naar de winkel dat in 1979 een meubelhal van bijna 6000m2 wordt gebouwd. De collectie wordt dan ook nog uitgebreid met onder andere gordijnen, vitrages en badkamers.

Jansen Totaal Wonen

In 1999 opent Jansen de winkel zoals we ‘m nu kennen. Jansen Totaal Wonen staat voor ruim 15.000m2 aan wooninspiratie, verdeeld over verschillende afdelingen en formules.

Van keukens tot slaapkamers en meubels tot woonaccessoires – het is bij Jansen verkrijgbaar. Bekende formules die Jansen met trots faciliteert zijn onder andere: IN.house, Xooon, Pronto Wonen, Profijt Meubel, Xooon, Trendhopper, Superkeukens en Keukendepot. Jansen Totaal Wonen, met het doel om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het realiseren van hun woondroom!

Lingewaard
1024px Coat_of_arms_of_Lingewaard.svg

Lingewaard, een bezoek meer dan waard

Lingewaard ligt in het Gelderse rivieregebied -daar waar de Rijn zich splitst in Waal en Pannerdensch Kanaal/Neder-Rijn- tussen Arnhem en Nijmegen in.

De gemeente telt  en Lingewaard telt ruim 46.000 inwoners die verspreid wonen in acht woonkernen, waarvan Huissen de grootste is. Lingewaard is qua bevolkingsopbouw een jonge gemeente en kent dan ook een goed voorzieningenniveau op het terrein van kinderdagopvang, peuterspeelzaal, basis- en voortgezet onderwijs. Ook is er een uitgebreid en veelzijdig aanbod van sport- en culturele verenigingen en winkelvoorzieningen.

Het economisch klimaat in de gemeente Lingewaard is goed. Er zijn veel bedrijven uit diverse sectoren. Met name glastuinbouw, maar ook handel, dienstverlening, betonindustrie, steenfabrieken en transport geven een belangrijke impuls aan de lokale en regionale economie.

Het gebied heeft een rijke geschiedenis; in de eerste vier eeuwen van onze jaartelling werd het gebied ten zuiden van de Rijn bevolkt door Romeinen en Batavieren. De Romeinen maakten de Rijn de rijksgrens “De Limes”.  In Huissen en Bemmel zijn belangrijke archeologische vondsten gedaan.

Een mooie voorbeeld van de rijke geschiedenis is het Middeleeuwse Kasteel Doornenburg. Dit kasteel heeft een slotgracht en bestaat uit een voorburcht en hoofdburcht. Deze zijn verbonden door een houten brug. Het kasteel is te bezoeken en kent rondleidingen; info: www.kasteeldoornenburg.nl.

Een andere historische parel, Fort Pannerden, gelegen op de splitsing van Waal en Rijn, was van strategisch belang voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tegenwoordig is het ingericht als een beleefattractie boordevol spannende verhalen. info: www.fortpannerden.eu.

Verder zijn in Huissen nog het Stadsmuseum Hof van Hessen en het tuinbouwmuseum De Hofstèèj gevestigd. Ook deze zijn een bezoek meer dan waard.

Lingewaard  maakt samen met gemeente Overbetuwe deel uit van De Betuwe. Een droom voor de natuurliefhebbers. Prachtige landschappen, doorkruist door rivieren en fleurige fruitgaarden.

Het gebied leent zich bij uitstek voor fietsen over dijken en wandelen door de uiterwaarden langs Neder-Rijn, Waal en Pannerdensch Kanaal waar u kuddes wilde Rode Geuzen en Konikpaarden kunt tegenkomen.

Tussen Arnhem en Nijmegen ligt het 1700 ha grote recreatie- en natuurgebied Park Lingezegen. In dit landschapspark kunt u de drukte van de stad even ontvluchten. Vijf deelgebieden bieden ruimte om te wandelen, fietsen, sporten, spelen, bezienswaardigheden te bezoeken en lekker te eten en drinken.

Elke woonkern heeft een eigen karakter waarin jaarlijks veel evenementen georganiseerd worden zoals het Kersenfeest in Gendt, de Bemmelse Dweildag en de Ponymarkt in Bemmel, de Huissense Dag en de Exoduswandelroute in Huissen. Ook de Vierdaagse van Nijmegen beleeft een spetterende doorkomst in Lingewaard. Typische evenementen zijn de verschillende schutters- en gildefeesten. Het NK Dammen past prima in de rijke evenementenkalender van Lingewaard.

lucht2_LGhkhc5.PNG.700x600_q85_crop true_upscale true

Interfarms, voor al uw vastgoedzaken

Interfarms is de agrarisch vastgoedspecialist met jarenlange ervaring in de aan- en verkoop van boerderijen en landbouwgrond wereldwijd.

Voor de aankoop van een boerderij in het buitenland, werken wij samen met – Nederlandssprekende – consultants in meer dan 10 landen wereldwijd. Dit betrouwbare en sterke netwerk maakt ons onderscheidend in de agrarische vastgoedmarkt.

Naast het buitenland, zijn wij ook actief in Nederland. Interfarms heeft een samenwerkingsverband met gerenommeerde agrarische makelaarskantoren. De aangesloten makelaars, te weten Achterhof Makelaardij, Heero Boer Makelaardij en VLNN Makelaars, zijn zelfstandige kantoren die sterk zijn in hun eigen regio. Hun kennis en jarenlange ervaring wordt gebundeld en actief uitgewisseld in het Interfarms netwerk. Een groot voordeel, want of u nu binnen óf buiten uw regio bedrijfs- of investeringsplannen heeft, wij kunnen u van een deskundig en waardevol advies voorzien.

Een groot aanbod van boerderijen (> 400) vindt u op: www.interfarms.nl.

Ook voor fosfaatrechten:
www.interfarms.nl/productierechten

20120605093053

VlinderFonds

Het VlinderFonds is bedoeld om maatschappelijke initiatieven te ondersteunen. Het fonds zorgt voor een steuntje in de rug bij het realiseren van concrete projecten. Het werkgebied van het VlinderFonds is de gemeente Lingewaard. Het VlinderFonds bestrijkt een breed draagvlak van maatschappelijke activiteiten, zoals cultuur, zorg, sport, natuur, milieu enz. Verenigingen, stichtingen en andere organisaties kunnen er een beroep op doen. Het fonds ondersteunt geen privéactiviteiten en politieke, religieuze, commerciële en overheidsorganisaties.

www.vlinderfonds.nl

Keygene 2

KeyGene

KeyGene is hét onderzoekbedrijf voor innovatie in gewassen. Of het nu gaat om een hogere opbrengst, hogere kwaliteit of betere klimaat- en ziekte bestendigheid, KeyGene ondersteunt plantenveredelaars over de hele wereld met onderzoek en innovaties om die zaken voor elkaar te krijgen.

KeyGene heeft zo’n 150 medewerkers in Nederland (Wageningen), de VS en India. Het is gespecialiseerd in het verbeteren van de kennis over het planten DNA en het gebruiken van die kennis. Bijvoorbeeld voor het nog beter kunnen kiezen van de planten waarmee een veredelaars kruisingen maken. Zo komen gewassen in zicht met betere eigenschappen, waarvan soms zelfs eerder werd gedacht dat ze onmogelijk waren.

Natuurlijk werkt KeyGene aan voedsel­­gewassen zoals groenten en fruit, aardappelen, tarwe en zelfs rijst. Daarnaast doet KeyGene ook onderzoek naar innovaties in gewassen voor de bio-based economy, zoals de rubberpaarden­bloem. Bij al die gewassen wil KeyGene plantenveredelaars onder­steunen om een bijdrage te leveren aan gezonde mensen en een gezonde landbouw, waar ook ter wereld.

In Huissen, de locatie van het NK Dammen 2019, gebruikt KeyGene zo’n 6.000 m2 onderzoekkassen. Zeg zo groot als een voetbal­veld. In die kassen vindt je allerlei soorten planten: bananen, tomaten, rubber­paardenbloemen, noem maar op. Gepassioneerde medewerkers werken daar nu aan de gewas-innovaties van morgen!

www.keygene.com